tak pomalu se blíží konec Wimbledonu a já pomalu odkrajuji ono mínusové manko, jak jsem si pøedsevzal, už jen drobný krùèek chybí .. ten hodlám udìlat dnešním tiketem, tak uvidíme

bez nìjakých okolkù se pustíme do dnešní nabídky .. zaènem jak jinak tenisem, je tu Wimbledon a challangery .. tipy na Rogera si nechám zajít, ani nìjaké special sázky, kurzy jsou i pro mì malé

a co více, mám takový dojem, zda Roger neudìlá takové gesto ke stáøí a tenis.osobnosti a neudìlá tak trošku vyrovnanìjší zápas, než se èeká a tøeba i ten jeden set nepustí , já být Rogerem, udìlal bych Jonasovi radost , obzvlast když se louèí s karierou

..
za to ale durhý zápas si nenechám ujít, mùj kun turnaje -
Nadal, si to rozdá s haluzáøem Baghatisem (prominte to oslovení, prostì je to klikaø) a doufám, že pomstí Lleytona , ale hlavnì vrátí tenisu logiku a smysl

.. zkusme se podívat více na tento zápas .. základem je servis .. aèkoliv to bývalo slabinou u Rafy, nyní na Wimbledonu patøí Rafa mezi nejlepe podávající hráèe, pøesnost prvního servisu 70%, jeho vyuižtí pak 80%, a vuyžití druhého servisu se blíží k 70% , sice nedává tolik es, ale ani nedìlá dvojchyby a prakticky jen 2 krát pøišel o svùj servis za celý turnaj .. a co více za posl.tøi zápasy uhráli jeho sopeøi dohromady jen dva brejky , oba dva nevyužil vèera Jarkko .. co se týèe hry na síti, Rafa moc nechodí na sít, vìtšinou když hodlá dobít míèek èi když chce využít tlaku z mezihry .. ta, vedle pohybu, patøí k tomu nej u Rafy, dìlá minimum chyb, a co více , nesnaží se jen vracet, ale i umistovat a zahrávat winnery, kterých sice není tolik jako u Rogera, ale ukazují, že to není jen vraceè, ale má své koncové udery .. o síle Nadala na returnu není tøeba psát
-co Baghdatis? ten vše tahá pøes dobrý return a mezihru, kde hodnì vybìhá a odvrací a povìtšinou pøinutí soupeøe k chybì èi k nábìhu na sít, kde ho èasto vyškolí .. ale na grassu je tøeba servis , a sice Marcos do toho mlátí jako divej a má celkem dost es, usp. 1.servisu jen kolem 55% a jeho využití dokonce pod 75% a to nemluvì o využití 2.servisu, které je kolem 50% .. sám pak celkem pravidelnì ztrácí nìkolikrát za zápas svùj servis, který si ale dovede díky silné bojvonosti a returnu vzít zpìt .. v mezihøe se snaží hodnì bìhat a vracet, jak jsem psal, ale i tak dìlá dost nevyn. chyb, což by mohlo tak být klíèové , s Rafou je tøeba hrát pøesnì a jistì .. to vše ale jistì vyrovná Marcosova bojovnost a psycho-nasazení, no ale tentokrát na druhé stranì bude stát ještì vìtší srdcaø a bojovník, který má o motivaci více, postavit se znovu Rogerovi a ukázat, že zaèíná být nový král
-když to shrnu, na servisu jasnì lepší Nadal, v mezihøe by to mohlo být tak nìjak nastejno, i když soudím, že Nadal bude více provokovat Marcose k utoèné høe, což pak bude voda na mýln pro Spanìla .. na sít oba moc nechodí, co se týèe motivace a nasazení, už ted se tìším na tento zápas

.. no a v neposlední øadì, Marcos si s Hewittem vybral už stìstí na celý rok dopøedu, co tomu se vše nepovedlo, mi rozum nechápal

, a jen málokdy se povede zahrát vícekrát po sobì takový lauf .. v neposlední øadì Rafa je mùj oblíbenec a Marcose moc nemusím, obzvlast ted , když mi vyøadil Hewitta

.. takže vamosss
pøemýšlím o deblech,
Santoro/Zimonjiè ted vyprovodili favority Bjorkmana/Mirného, jsou to velcí bojovníci, Zimonjièe mám navíc rád , jako i Santora, což se nedá øíci o veteránech Damm/Paes, kteøí navíc až na tento Wimbledon zas tolik neváleli, no popøemýšlím
jsou tu ještì challangery .. Biellu škrtám, zas tam jistì sprchne, v Dublinu je už SF, a nikdo z hráèù mì nijak neoslovil, snad jen Zverev to pìknì mele a to finále bych mu pøál .. Winnetka má celkem dost nejasné CF, kde snad kvalifikant Kuznetsov by nìco mohl pøedvést, Jenkins není v takové formì a pohodì jako ALex .. a tak tu máme dva chall. - Montauban a Cordobu .. menší turnaj má spíše chytáky, než jasné zápasy .. Gil vs Guez, na první pohled Portugalec by mìl jít dál, ale domác antukáø má v posl.dobì slušné výkony a navíc doma je doma

.. Gicquel jako nasaz.jednièka narazí na mladého Poppa, který ale letos válí jako divej a je jedno, jestli jde o futura èi chall., Thorstena bych rozhodnì nepodcenoval a sice Gicquel evidentnì na turnaji chce hrát a vede se mu (navíc v deblu je v SF), tak bych si dal pozor .. to samé bych dìlal i u Devildera, ten je sice nasaz.dvojkou, ale Ouahab je hodnì nepøíjemným souepeøem, který taky letos hodnì uhrál .. trošku více mì zaujal kvalifikant
Checa, Eitzinger jistì není nic, coby nešlo porazit, navíc letos se Spanìlovi daøí , což se nedá zrovna øíci o Rakušanovi , no popøemýšlím
Cordoba má taky svá uskalí

první se jmenuje Kim, který si na turnaji zatím užívá a vede se, když v singlu je ve CF a deblu v SF, ale poøád èekám, kdy poletí do Newportu, kde hraje po víkendu, tam asi pojede i Bastl, který je 2.náhradníkem pro Newport, ale vìøím, že se nìco ještì uvolní .. vlastnì jen Carraz a Falla nikde pøíští týden nehrají, a tak lze usoudit, že tìm asi pùjde nejvíce o to si tady poøádnì zahrát a na nìjaky ten týden se zajistit

.. Carraz to dává jasnì najevo, z kvaldy už je ve CF a v deblu v SF , ted ale hraje proti dalsímu kvalifikantovi Stachovskému, se kterým nemá dob.bilanci , tak uvidíme

.. mì ale zaujal druhý jmenovaný
Falla , ten se dobøe uvedl na Wimbledonu a evidentnì si chut a formu udržel i na Cordobu, jak by taky ne, když loni tu prohrál až ve finále s Baghdatisem

, proti sobì má sice Schuttlera, ale myslím že z toho má Falla pro strach udìláno

, Nìmec je ve CF hlavnì díky easy losu, Menendez a Ventura nejsou soupeøi a rozhodnì ne na hardu .. pro Fallu mluví jasnì aktuální forma, letošní výsledky, motivace i dobré prostøedí , pro reinera jméno a zkušenosti, což je ale tak nìjak všechno
zbytek nabídky mì nebere a tak nìco poskládám z tohoto ...