Podnikání a sázení

Neví­te, jak napsat dopis sázkovce v obchodní­ angličtině

Moderátor: Moderátoři

Podnikání a sázení

Příspěvekod Gagin » pon čer 01, 2009 9:33

Podniká tu z vás někdo mimo sázení?

Rád bych se zeptal na něco, mám možnost mít pasivní příjem, což pro mě není zlé na to, že se tomu nebudu věnovat, zdrav. a soc. mi to zaplatí tak proč ne, ale ted k mému dotazu, jsem totiž v tomhle začátečník a účetního jsem si zatím nenašel, ale měl bych rád trochu jasno.

Peníze budu příjímat na moneybookers stejně jako sázky, s tím že peníze z podnikání si budu posílat z MB na podnikatelský účet, který si zřídím (nechci aby finančák koukal na můj soukromý účet). Peníze ze sázek budu posílat na soukromý účet. Jako doklad použiju výpis z MB, kde tedy bude vyznačena část pro soukromé účely a část pro podnikaní (peníze z reklamy).

Jedná se mi o to, jestli se nebude FÚ zajímat i o peníze na soukromém účtu, v tomto případě za sázek. Víme jak je to tady se sázením, tak nechci mít případné problémy a starosti.

Je tu i možnost, že reklama se dá platit na PayPal, tzn. že bych peníze ze sázek měl na MB, a posílal na soukromý účet, tzn. FÚ by neviděl výpis z MB. A klasicky PayPal výpis bych přikládal k podnikatelskému účtu. Ale radši bych měl peníze na MB.

Jak to řešíte vy? podnikání a sázení?

PS: Nejsem v tomhle zkušený ani zběhlý tak sorry za případné triviality. :lol:
Uživatelský avatar
Gagin
Exmember
Exmember
 
Příspěvky: 5100
Registrován: ned lis 23, 2003 20:32
Bydliště: Czech republic

Příspěvekod kali » pon čer 01, 2009 12:19

elektronicke penezenky jsou dost specificka vec, tam si netroufam rici, jak to bude vypadat s FU atd.

Zeptej se danoveho poradce/ucetni pripadne to res pres ten pay-pal
Uživatelský avatar
kali
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9968
Registrován: pon led 19, 2004 1:47
Bydliště: Manama

Příspěvekod Gagin » pon čer 01, 2009 12:43

Já se ptal účetního více méně prý stačí výpis z internetové peněženky a je to uznatelný, co mě ale děsí je právě ta možnost, že se budou zajímat i o soukromý účet, takže sázení a to mi zrovna moc nevyhovuje :cry:
Uživatelský avatar
Gagin
Exmember
Exmember
 
Příspěvky: 5100
Registrován: ned lis 23, 2003 20:32
Bydliště: Czech republic

Příspěvekod suptip » pon čer 01, 2009 14:55

Gagin píše:Já se ptal účetního více méně prý stačí výpis z internetové peněženky a je to uznatelný, co mě ale děsí je právě ta možnost, že se budou zajímat i o soukromý účet, takže sázení a to mi zrovna moc nevyhovuje :cry:


Pozri v reále to funguje asi tak, že FÚ nejaké náhodné kontroly robí minimálne a keď tak si vyberá skôr stredných a väčších podnikatelov. Neviem čo máš v pláne, ale nepredpokladám, že z toho bude nejaký väčší príjem takže šanca, že si ťa FÚ vyberie na nejakú náhodnú kontrolu je minimálna. Hlavne ak patríš pod FÚ nejakého väčšieho mesta tam je šanca náhodnej kontroly ešte menšia.

Navyše čo viem, tak náhodné kontroly sú dosť formálne ak tam nie je nejaký problém. Ak budeš mať všetko vyfaktúrované a sumy na účte budú sedieť so sumami na faktúrach, tak si nemyslím, že budú ďalej zisťovať nejaké podrobnosti a nechajú ťa tak.

Ďalší fakt je ten, že internetové stávkovanie v Česku podľa mňa nie je úplne nezákonné je to strašne zložité, lebo musíš prihliadať aj na EÚ legislatívu. S dobrým právnikom by si mal šancu vyhrať :D

Jediný problém by teda bol, že ak by na teba niekto ten FÚ poslal. A potom to funguje tak, že keď úrad chce na teba niečo nájsť, tak aj nájde.

Záver je asi taký, že ak ide len o menšie podnikanie a nie je to prostredie v ktorom pôsobí mafia :) tak sa nemáš čoho báť. Ale neručím ti za to...GL
Uživatelský avatar
suptip
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1903
Registrován: pát bře 09, 2007 12:44

Příspěvekod Gagin » stř čer 03, 2009 10:19

Díky supe za objasnění, ještě se zkusím zeptat účetního, a poptat kde to jde, abych měl co nejvíce informací.
Uživatelský avatar
Gagin
Exmember
Exmember
 
Příspěvky: 5100
Registrován: ned lis 23, 2003 20:32
Bydliště: Czech republic


Zpět na HELP - obecní rady

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron